Základom pre pohodlnú jazdu v aute je dobrý vzduch v interiéri. Na strane druhej si však treba dávať pozor na prievan, ktorý hrozí pri otvorených oknách počas jazdy. Riešením, ako spojiť pohodlie, vetranie a zároveň bezpečnosť riešia deflektory bočných okien. Ideálne sú navyše do každého ročného obdobia, nenarúšajú vzhľad auta a kvalitné deflektory vám bez problémov vydržia aj niekoľko rokov. Deflektory, nazývané tiež ofuky okien sú spravidla tvarované pre konkrétne modely a tak ich montáž nie je vôbec zložitá. Určite sa ale vyhnite univerzálnym deflektorom, ani zďaleka totiž nie sú tak účinné ako deflektory presne tvarované pre váš model auta.

Najlacnejšie deflektory nájdete tu – Heureka.sk

Deflektory bočných okien zabezpečujú prirodzenú cirkuláciu vzduchu v aute, znižujú nepríjemný hluk pri vyšších rýchlostiach a tiež zabraňujú nadmernému prievanu. Vďaka tomuto doplnku tak pokojne môžete jazdiť s pootvorenými oknami a jazda bude bezproblémová aj pri vyšších rýchlostiach.

Okenné deflektory sú aerodynamické a umožnia vám v aute pohodlne vetrať

Ako sme už naznačili v úvode, pri výbere deflektorov je pozerať na ich celkovú kvalitu. Najlacnejšie deflektory nemusia byť tou správnou cestou. V tomto smere sa môžete absolútne spoľahnúť na deflektory od renomovaných výrobcov – napríklad Delfin alebo ClimAir. Tieto deflektory vždy tvarované tak, aby zodpovedali tvaru okna vášho auta.

Dostupné sú prakticky pre všetky modely bežne dostupných značiek od Audi, cez Škodu až po Volkswagen a Volvo. Vďaka svojmu tvarovaniu a kvalitne vyhotoveným upevňovacím bodom je ich montáž otázkou niekoľkých minút.

Ak si pozorne pozriete ponuku deflektorov, zistíte, že tento doplnok je dispozícii aj v tónovanom variante, vďaka čomu pomáha tieniť intenzívne slnečné svetlo. Tento doplnok je ideálny pre každého, kto nechce resp. nemôže príliš intenzívne používať klimatizáciu a zároveň nechce mať v aute stále prievan. Deflektory sú tiež ideálnym riešením všetkých fajčiarov, ktorí sa svojej neresti nevedia zdržať ani počas jazdy autom. Ofuky okien uľahčujú vetranie a dym sa dostane von z auta omnoho ľahšie a účinnejšie.

Prečítajte si aj test letných pneumatík 2019!

Pred výberom deflektora sa pozrite aj na jeho dizajn. Aerodynamické deflektory nezvyšujú spotrebu paliva a uľahčujú obtekanie vzduchu okolo karosérie.



Prečo sa oplatí porozmýšľať nad kúpou deflektora?

  • Znižujú hluk pri otvorených oknách
  • Umožňujú lepšiu cirkuláciu vzduchu v aute
  • Jednoduchá montáž
  • Ideálne riešenie pre fajčiarov
  • Vždy čerstvý vzduch v aute bez prievanu

Dnes sú deflektory dostupné pre väčšinu modelov bežne dostupných značiek:

Sú k dispozícii aj pre modely Škoda Fabia 2, Škoda Octavia 2, Škoda Octavia 3, Škoda Rapid, Škoda Roomster a Škoda Yeti. Siahnuť po tomto doplnku môžu aj majitelia Volkswagenu Golf,

Volkswagen Passat, Volkswagen Touareg, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Transporter, Volkswagen Amarok, Volkswagen Caddy a Sharan.

Značky áut, pre ktoré sú bežne dostupné deflektory okien: Audi, BMW, Citroen, Dacia, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Chevrolet, Isuzu, Jeep, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Subaru, Suzuki, Toyota a Volvo.

Deflektory do auta: čo je to deflektor a ako si ho vybrať?
Tagy:                

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *